>> Wednesday, November 30, 2011

Kenyataan rasis Ahmad Maslan bukti Umno kejam

SAIDAH HAIRAN

KUALA LUMPUR: Dewan Pemuda PAS Negeri Selangor menyelar kenyataan rasis dan dangkal Ketua Penerangan Umno, Dato' Ahmad Maslan yang terus memainkan sentimen agama dan perkauman hanya untuk menarik kembali sokongan rakyat kepada Umno.

Kenyataan rasis Ahmad Maslan mengancam orang Melayu dengan mengatakan Parlimen Malaysia akan “tergantung” seperti Parlimen Australia kerana BN tidak dapat melaksanakan polisi negara kerana hanya mendapat majoriti mudah sahaja.

Ini berikutan jika Pilihan raya umum akan datang rakyat memberi mandat kepada Pakatan Rakyat untuk mengambil alih tampuk pemerintahan negara.

Sehubungan itu, Ketua Pemudanya, Ustaz Hasbullah Mohd Ridzwan berkata, sewajarnya Umno mengambil kesempatan sempena Perhimpunan Agong Umno untuk melakarkan kaedah baru menarik sokongan pengundi Melayu dengan tidak menjaja politik perkauman dan perpecahan.

Menurut beliau, kenyataan rasis itu membuktikan bahawa Umno semakin dihimpit kegelisahan dan kegusaran disebabkan kerosakan yang telah mereka lakukan terhadap negara dan rakyat.

"Sebab itu rakyat semakin berani untuk bangkit melakukan perubahan. Rakyat sudah muak dengan agenda politik perkauman dan perpecahan yang didendangkan Umno-BN," tegasnya.

Beliau mengingatkan orang Melayu tidak perlu gusar tidak perlu gusar terhadap kemampuan PAS dan Pakatan Rakyat untuk menggantikan Umno-BN dalam PRU ke13.

Ini kerana tambah beliau, PAS bersama Pakatan Rakyat telah bersetuju sebulat suara untuk mempertahankan Perlembagaan Persekutuan.

Selain itu tambah beliau, Ahli Parlimen Pakatan Rakyat juga mempunyai komitmen yang lebih tinggi untuk memperjuangkan agenda rakyat dan memperbaiki kehidupan rakyat berbanding perjuangan Umno-BN.

Beliau mewakili Pemuda PAS Selangor berharap Polis Diraja Malaysia melakukan siasatan dan mengambil tindakan ke atas kenyataan Ahmad Maslan.

Read more...


Guru Kemas jentera utama Umno rampas Selangor

SAIDAH HAIRAN

GOMBAK: Guru-guru Kemas Selangor diberi taklimat secara tertutup dengan 100 tajuk khusus untuk menyerang kerajaan Pakatan Rakyat dengan cara mereka berkempen dari rumah ke rumah.

Menurut Ketua Dewan Muslimat PAS Pusat, Siti Zailah Mohd Yusof, dalam Bajet BN 2012 guru-guru Kemas diberi peruntukkan sebanyak RM3,000 setiap seorang bagi memastikan mereka benar-benar berperanan pada PRU ke13.

Sehubungan itu kata beliau, Muslimat PAS Selangor perlu melipatgandakan usaha mendekati pengundi dengan menerangkan kejayaan kerajaan Pakatan Rakyat bagi mengekalkan kemenangan seterusnya menuju ke Putrajaya.

"Di Selangor kita ada kekuatan iaitu negeri pertama yang menawarkan gaji guru-guru Kafa sebanyak RM1,500 seorang. Kenaikan ini tidak dilakukan di negeri-negeri lain khususnya di bawah BN," katanya.

Beliau berharap jentera Muslimat dapat menerangkan kejayaan itu kepada seluruh pengundi di Selangor tanpa mengira mereka daripada politik Umno atau sebaliknya.

"Kita tidak mahu masyarakat Selangor tidak mengundi PAS dan Pakatan Rakyat kerana mereka tidak mendapat maklumat tentang kejayaan kerajaan negeri yang banyak membela nasib rakyat," tegasnya.

Beliau yang juga ahli Parlimen Rantau Panjang mengingatkan seluruh jentera Muslimat Selangor bahawa PRU ke13 dijangka sengit kerana PAS bukan sahaja berhadapan dengan Umno-BN tetapi menghadapi serangan daripada kerajaan Malaysia.

"Apa lagi Selangor ibarat anak dara sunti yang menjadi idaman Umno-BN kerana hasil negeri yang begitu banyak," katanya ketika berucap dalam Himpunan Serikandi 1K, di Gombak.

Jentera Muslimat PAS dan wanita KeADILan tegas beliau jangan pandang remeh dengan tindakan Umno-BN yang telah menyusun pelbagai program untuk memfitnah pimpinan dan kerajaan Pakatan Rakyat.

Kejayaan Pakatan Rakyat mentabdir negeri Selangor sebenarnya tambah beliau amat menggerunkan Umno-BN sebab Selangor merupakan negeri yang mempunyai banyak khazanah negara.

Read more...

>> Tuesday, November 1, 2011

Tuesday, November 1, 2011
Kita boleh tinggal blog bermanfaat sebelum mati

YA Allah berikan aku ilmu yang memberi manfaat.

Semoga dengan ilmu manfaat kita dapat sebarkan dan ia memberi pahala yang berkekalan walau pun kita meninggal dunia.

Tiga perkara yang tidak memutuskan pahala walau pun ia mati iaitu sedekah yang berkekalan seperti mewakafkan al-Quran, masjid, tanah atau rumah untuk kerja kebajikan, kebaikan dan fisabilillah, telaga atau air yang berkekalan untuk memberi minum kepada orang ramai.

Read more...

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP